GUINEA BISSAU
Oslagbart pionjärfiske i orörda Guinea Bissau

1/1

Broman inleder

Den stora fisken kommer snabbt upp bakom draget, klipper min wobbler alldeles intill båten och vänder, och sedan följer en fight som inte kan beskrivas utan måste upplevas. Jag har just krokat eftermiddagens tredje femtonkilos Pompano på haspel, solen skiner, mina vänner hejar på och livet leker.
Efter ett par supersköna dygn på underbara Coco Ocean Spa i Gambia har vår fantastiskt trevliga och dugliga guide Pepe tagit oss med bil genom en bit av Gambia, en bit av Senegal och vidare till Guinea Bissau, där vi har mötts upp av en båt som i sällskap av en stor flock delfiner har tagit oss ut till den lilla men superfina fiskelodgen på ön Acunda nästan längst ut I den orörda Bijagos skärgården. Här är det inte många spösvingare som har haft förmånen att fiska, vilket är synd. Den relativt grunda skärgården här fullkomligt kokar av fisk.

 

Fisket

Den relativt glesa Bijagos skärgården består av 88 öar och som sträcker sig från flodmynningarna på Guinea Bissaus fastland och ett tiotal mil rätt ut I havet. Området är som en enorm sandbank som sällan blir djupare än ett femtontal meter. På ett trettiotal av öarna bor urbefolkningar som har begränsad eller ingen kontakt alls med fastlandets civilisation. Här varvas sandbankar med stengrynnor, gröna öar med palmer, tät vegitation och fantanstiska vita stränder med steniga uddar och mangrovestränder. Och kraftiga tidvattensströmmar uppstår regelbundet mer eller mindre överallt. Vattnet är oftast klart men en smula grönaktigt och här fullkomligen kokar det som sagt av fisk. Här finns allt från världens största Tarponer, feta Bonefish, en rad olika turbo-Jacks, rekordstor Cobia, massiva Barracudas, olika tonfiskarter och extremt starka Snappers till Gitarrfisk, en rad olika hajar och enorma mängder av betesfisk. Det mesta av fisket sker med medelkraftig till extremt kraftig spinn- eller haspelutrustning, men även flugfiske går alldeles utmärkt, bara man har tillräckligt starka grejer!


Boende

Flerspråkige, lokalfödde fd Acunda-guiden Pepe, som är en klippa på alla sätt och vis, hämtar upp er på flygplatsen och är sedan med er under hela resan. De första två dagarna I Gambia passar ni på att ordna med visum för Guinea Bissau, trimma utrustningen och bara slappna av och ha det bra. 

Boendet på femstjärniga Coco Ocean Spa är svårslaget. Hotellet, som är byggt I vacker vit kolonialstil alldeles intill mycket populära bar- och restaurangområdet SeneGambia, har underbara rum med stora sängar, högt I tak och stora fläktar och AC. En rad olika pooler finns på området, såväl som en suverän spaavdelning och flera olika restauranger med fantastisk mat och dryck. Missa inte att njuta av en stilla drink I solnedgången, I en av bäddarna på hotellets egna strand. Magiskt!

 

För mer information om denna unika resa finns möjligheten att se avsnitten i säsong 5, avsnitt 6-8 av Fiskedestination på TV4play.

Följande ingår:
  • Flyg Arlanda, Landvetter eller Köpenhamn-Banjul t.o.r.

  • Alla transfers på plats  

  • Visum  

  • Boende 3 nätter i Gambia på Coco Ocean Spa inkl. frukost, lunch & middag (2 nätter innan fisket + 1 natt efter)

  • Fiske 7 dagar med guide i Guinea Bissau

  • Flerspråkig reseguide med på hela resan (många i Guinea Bissau pratar bara franska)

  • Boende 7 nätter i bungalow  på Acunda Fishing Lodge

  • Helpension frukost, lunch middag ingår på Acunda Fishing Lodge 

  • Johan Broman som resesällskap och guide

 

Pris: 59.000:-

Tillkommer, alkoholhaltig dryck

Max antal gäster, 12st.

För mer info om destinationen och fisket, eller om ni önskar skräddarsy er egen resa, kontakta oss för offert på info@fiskedestination.se

Planerade resedatum,
5-15 mars 2020 
  **SLUTSÅLD**
21 februari - 3 mars 2021
BOKA HÄR
21 mars - 31 mars 2021
BOKA HÄR 

© 2020 by Fiskedestination Broman & Partners AB

Fiskedestination Broman & Partners AB
Norra Åsvägen 12
184 52 Österskär 
info@fiskedestination.se

Org.nr: 559246-7665

Bankgiro: 5465-0155

SRF.png