top of page

ÅRGÅRDSELVA
Laxfiske när det är som allra bäst!

Broman inleder

Laxfiske när det är som allra bäst!

Vid Namsdalseid, ca 15 mil norr om Trondheim, mynnar lilla Årgårdselva ut i fjorden ett par tre mil söder om Namsos, där den berömda Namsen också hittar sin väg ut i havet. Älvarna skiljer sig dock åt. Årgårdselva är en liten älv med en normalvattenföring på 15-20m3, där det tas fantastiska mängder nystigen lax på främst enhandsspö. Det är dock svårt att få tag på fiskekort här då den laxförande delen av älven är kort och det bara finns en fiskecamp som har stark kvotering på sin sträcka av älven, som är knappa två km lång. Men vi känner värdparet och har ordnat en veckas fiske för fyra personer, med boende i en av timmerstugorna på campen.

Boka med oss och häng med på en oförglömlig upplevelse… -Johan Broman

Fisket

Årgårdselva är grund och klar med en lätt humusfärgad botten och sträckan som gästfria Arjeplogsparet Jörgen och Angela Stenberg förfogar över är som tagen ur en laxfiskares dröm, med pool efter pool som avlöses av mindre strömmar och stenrev. Lättvadad och vacker som få och större delen av sommaren full av nystigen Atlantlax i bra storlek. Det tas gott om stridbar fisk på 3-7kg och emellanåt fiskar på över 10kg. Sträckan som omfattar båda sidorna av älven är fiskbar i alla vattenstånd och är kvoterad, och fiskas inte av fler än dom som bor på campen, dvs max kring tiotalet gäster där alla sällan fiskar samtidigt. 
 

Boende

Bor gör man i en av dom fantastiskt fina fyrbäddstimmerstugor som Jörgen och Angela har låtit bygga ett stenkast från älven. Stugorna ligger samlade några minuters promenad från poolerna och har underbart vilsam utsikt över älven, bergen och dalarna runt omkring. Bastu och badtunna finns på plats och handlar mat gör man tio minuter bort med bil, i Namsdalseid, där det även finns bensinmack och bankomat etc. 


Mat & dryck

Mat och dryck ingår inte men för maximal upplevelse så samordnas det förslagsvis i gruppen där vi lagar mat vid älven. Det ger en extra dimension av upplevelsen att sitta vid älvkanten och berätta fiskehistorier samtidigt som man äter och dricker gott. Varför inte en kall öl till den nyupptagna grillade laxen med färskpotatis till eller en kopp nykokt kaffe i svartpanna över elden med en cognac därtill…

Tillägg

Saknar du något inför resan? Flugspö, rulle, lina, flugor, vadarbyxor m.m? Vi anordnar det mot förfrågan. Vill du lära dig mer om laxfiskets ädla konst eller kanske lära dig binda laxflugor? Anlita en av våra guider eller instruktörer! Speciella önskemål om mat och dryck? Kontakta oss så hjälper vi till med dina önskemål för att nå en maximal upplevelse.

I paketet ingår
  • Boende i 4-bädds stuga

  • Norsk fiskelicens


 

Tillägg

  • Tillägg 

  • Fiskeguide/instruktör mot förfrågan

  • Hyra utrustning (vadare, spön etc.) mot förfrågan

  • Måltider och dryck mot förfrågan

  • Resa till/från Årgårdselva mot förfrågan

Max antal gäster, 10st.

För mer info om destinationen och fisket, eller om ni önskar skräddarsy er egen resa, kontakta oss för offert på info@fiskedestination.se

Planerade resedatum,
FULLBOKAT 2020
bottom of page