top of page

HAVSÖRINGSWEEKEND PÅ FYN MED JOHAN BROMAN
Följ med Broman till Danska Fyn 

ETT UNIKT TILLFÄLLE

Häng med bakom kulisserna på TV inspelning av Fiskedestination, avsnitt två från Danska Fyn. Fiska, ät gott och bo med oss på Broholm Slott

Broman har ordet 

Glasklart saltvatten, till synes ändlösa långgrunda sandflader fläckade av frisk tång och ålagräs, varvade med storstensprydda grusstränder. En perfekt biotop för havsöringen och dess föda. 
Lägg till regelbundet sällskap av både tumlare och havsörn, kungligt boende och mat och dryck av högsta kvalitet. 

Det är såhär havsöringsfiske ska vara. 
 

Fisket 

Kusten runt Fyn är en fantastisk miljö för havsöringen. Och ön är dessutom full av havsöringsreproducerande bäckar som varje år genererar mängder av nya öringar som vandrar ut i havet. 
Och så stödodlar man regelbundet fisk på samma lokala öringstam. 
Så det är inte konstigt att det är osedvanligt gott om öring här. 
Snittsorleken på Fyns havsöring är mellan ett och två kilo, men det tas ganska ofta betydligt större fiskar än så. Fiskar på fem, sex kilo är inte ovanliga. 
Fisket bedrivs ofta från land med vadare, men öns lokala guider erbjuder även fint fiske från båt. 
Både flugfiske och spinnfiske fungerar utmärkt och antalet fiskkontakter när man fiskar här, gör att man snabbt blir bortskämd och sedan har svårt att tänka sig annat öringfiske än på just Fyn. 
Och där är jag nu….Fyn är helt klart min nya havsöringsfavorit. 

Boendet 

Bor gör vi på underbara och anrika Broholms Slott. Vallgraven och den pampiga borggården välkomnar oss när vi glider in med bilen på slottsområdet. Rummen har egna badrum och är vackert inredda med stilenliga möbler och undersköna sängar. Omklädningsrummet, som också fungerar som torkrum och förvaring för våra fiskegrejer, hyser även en minishop där de som så önskar kan komplettera sin utrustning med lokala drag och flugor mm. 
Frukost och middag äter vi i slottets förstklassiga restaurang, som för övrigt ligger ovanpå en av öns bästa vinkällare. Lunch får vi med oss ut när vi fiskar

Efter-middagen-drinken intar vi med fördel i en av slottets vackra salar, med elden sprakandes i den stora öppna spisen, djupt insjunkna i sköna fåtöljer och soffor.  
Och som om detta inte räcker, så finns en rad trevliga lokala pubar inom några få minuters taxiresa från Slottet, för de som vill frottera sig med öns lokalbor. 

 

När mörkret har kommit och vi bryter fisket för dagen, gör vi ett besök på den lokala fiskodlingen samt ett besök på Skandinaviens kanske bästa havsöringsbutik, Go-Fishing i Odense. En upplevelse i sig, oavsett om man handlar något eller ej. 

 

Kort sagt, en havsöringsresa utan like. 

 

Väl mött, XXX Johan

 
I paketet ingår
 • 3 dagars fiske med guidning 

 • "Bakom kulisserna" av TV inspelning för Fiskedestination med Johan Broman känd från TV4 bla. Fiskedrag, Fiskedestination och Fiske- lite djupare. 

 • Besök på den lokala havsöringsodlingen

 • Boende 3 nätter på Broholms Slott, med del i dubbelrum

 • Frukost och lunch

 • 2 rätters middagar på slottet

 • Wifi 

 • Torkrum till vadare och fiskekläder

Pris: 9 990:-/person

Tillkommer:

 • Resa till/från Fyn (kan bokas via Fiskedestination.se)

 • Hyra av utrustning

 • Extra dagar (mot förfrågan)

Max antal gäster, 4st.

För mer info om destinationen och fisket, eller om ni önskar skräddarsy er egen resa, kontakta oss för offert på info@fiskedestination.se

bottom of page