top of page

FISKE I JÄMTLÄNDSKA HANDSJÖN
Fiska gädda i otroligt vackra Handsjön

Broman inleder: 

Mina ögon följer den abborrfärgade poppern som jag rycker hem genom glesvassen, när den spegelblanka ytan plötsligt bryts av ett näst intill skrämmande brutalt ythugg. Vattenkaskaden gnistrar till i kvällsljuset och sedan tar det hus i helskotta....det är en av Handsjöns många gammelgäddor som har bestämt sig för att äta middag och jag gör den gärna sällskap i den trolska Jämtlandsnatten. 

Det är högsommar och jag befinner mig i Handsjön, en av de absoluta pärlorna i jämtländska Bergs Kommun. - Johan Broman

Boende

Bor gör man i familjen Bodins helt nyrenoverade och fantastiskt charmiga flottarkoja ute på en liten udde på deras ö i sjön. Här ute på ön är det ingen annan som bor och här kan man inte göra annat än koppla av, sola, bada, fiska, äta och dricka gott och vila. Stugan, som ligger alldeles vid den egna lilla sandstranden ligger dessutom mitt i den finaste och gäddrikaste delen av sjön, har en fin brygga sammanbyggd med ett underbart soldäck, fyra rejäla bäddar, gasolkyl, solcellsel för laddning av mobiler etc, utedass och en öppen grillstuga mm. Hit tar man sig med båt som man antingen hyr eller tar med sig. Det tar ca 5-10 minuter att ta sig med båt till bilplats på fastland i Handsjöbyn och därifrån tar det ca. 10 minuter till Rätan där man kan handla mat samt bensin och fiskegrejer vid behov. 

Fisket

Handsjön, som är en uppdämd deltalik del av Ljungan, hyser en fantastisk stark stam av välvuxen och stridbar gädda. Fiskar på 3-7kg är vanliga här och fiskar på över 10kg tas regelbundet. Sjön är avlång och tämligen grund och inte minst norra delens delta med den gamla huvudfåran med kringliggande vassvikar, grundflader och djuphålor erbjuder ett fantastiskt fiske efter grov gädda. Johan Broman åker regelbundet hit för att ta fin fisk på relativt lätta grejer, gärna med ytgående beten eller på fluga, vilket han tycker är bland det roligaste som finns. 

 
Övrigt

Att rekommendera är att låta Martin och/eller Jessica komma ut till ön och laga högrevsburgare till lunch och/eller souvas till middag. En kvälls umgänge i grillstugan, med levande ljus tända runt på udden, under den jämtländska stjärnhimmelen är en upplevelse få förunnad. 

För mer info om destinationen och fisket, eller om ni önskar få en offert på en skräddarsydd resa efter era egna önskemål eller med inslag av våra rekommendationer,  kontakta oss på info@fiskedestination.se

bottom of page