top of page

LÅNGSELEÅN
Ett exklusivt weekendpaket med fiske på den kvoterade sträckan av Långseleån

Broman inleder

Alldeles intill den lilla vägen rinner ån lika stillsamt och lugnt som det är här uppe. Berg, dalar och friskt doftande norrlandsskog inramar det lilla vattendraget, som ovanligtvis har fått vara ifred i 15-20 år från fiske. Ingen vet exakt hur länge det har varit fiskeförbud på den här sträckan i Långseleån men det man vet är att trädan har haft positiv effekt på fisket. Få andra små norrlandsåar bjuder på ett sådant fantastiskt fiske efter grov harr och öring som den nyöppnade kvoterade sträckan av Långseleån. Det vakar fina harrar på nackarna och i de små forsarna som binder ihop selen står grövre öring och väntar på en streamer. 

Vi kan nu erbjuda ett exklusivt weekendpaket med fyra dagars exklusivt fiske på den kvoterade sträckan av Långseleån.. 

Boka med oss och häng med på en oförglömlig upplevelse…
-Johan Broman                                                         

Fisket

Fisket sker främst i den kvoterade delen av Långseleån som idag hyser bra bestånd av grov öring och harr och bedrivs endast under formen Catch & Release, dvs all fisk på sträckan måste återutsättas. Endast flugfiske är tillåtet på den sträckan, som är ca 800 meter lång och ligger knappt 10 minuter från boendet. Det finns även möjlighet att boka lokal guide genom oss.  OBS ! max 4 fiskare per dygn på den kvoterade sträckan.

Boende

Boende erbjuder vi i den fantastiskt fint belägna stugan Utsikten på gården Trollklinten. Stugan, som har full standard för fyra personer med två sovrum, kök och WC/dusch, ligger i en glänta med utsikt ut över berg och dalar, bara 80m från bastubryggan i Arksjön nedanför gården. 


Övrigt fiske

Vill man testa annat fiske på andra sträckor och områden så kan vi självklart anordna det, i området finns mängder av vatten att tillgå med bra bestånd av harr, öring och gädda. Varför inte prova en dags guidat gäddfiske från båt med guide i läckra deltat i Avaträsksjön (mot tillägg). Hör av dig till oss så skräddarsyr vi precis vad du/ni önskar för att få ut maximalt av vistelsen, möjligheterna är obegränsade.

Tillägg

Grundupplägget bygger på självhushåll men mot tillägg kan man exempelvis boka in lunch eller middag som tillgas vid älvkanten av våra värdar, ex Jan-Eriks souvas rekommenderas varmt. Eller varför inte boka in en kväll i pizzastugan på gården där ni gör er egen pizza i vedugnen med eller utan instruktör.                            Fiskeguider ingår inte men kan hyras både för den kvoterade sträckan (helt klart värt det inledningsvis) samt för övriga vatten.

FÖLJANDE INGÅR

  • Boende 4 nätter i stugan Utsikten

  • Fiskekort 4 dagar på kvoterade sträckan i Långseleång (max 4 fiskare per dygn)

 

Pris för grundpaketet: 4.595:-/person
 

Tillägg

  • Fiskeguide i Långseleån (halvdag) 2000:-/grupp

  • Fiskeguide gäddfiske med båt o Avaträsksjön 1700:-/person

  • Johan Broman som resesällskap guide (mot förfrågan)

  • Lunch/middag tillagad vid älvkanten från 200:-/person

  • Pizzakväll i bakstugan från 200:-/person exklusive dryck

  • Resa till/från ingår ej men kan ordnas mot offert (flyg, tåg, hyrbil)

Max antal gäster, 10st.

För mer info om destinationen och fisket, eller om ni önskar skräddarsy er egen resa, kontakta oss för offert på info@fiskedestination.se

bottom of page