MÖRRUMSÅN
Lax- och havsöringsfiske i världsberömda Mörrumsån

1/7
Broman inleder

Det är nog få spösvingare, om någon, som inte känner till lax- och havsöringsfisket i världsberömda Mörrumsån. Ån är inbjudande och vacker, fisken av världsrekordformat och markerna omkring ån är fullkomligt inpyrda av sportfiskehistoria. Är man sportfiskare och intresserad av lax- och havsöringsfiske i strömmande vatten, så tycker jag att några dagars fiske i Mörrumsån är ett måste.
Och vi har satt samman rätt paket för dig och dina vänner!

 

Fisket

Mörrumsån behöver knappast någon närmare presentation…
Den alldeles lagom stora Mörrumsån i charmiga Karlshamns Kommun i Blekinge rinner vacker som få genom vackra löv och blandskogar. På något sätt andas den sportfiske. Det var bla här som det började…det var här tweedbeklädda herrar från England kom på besök för över hundra år sedan, för att visa hur man fiskade ädla fiskar med fjäderprydda krokar.
Och det var här AB Urfabriken började tillverka det som idag är en av världens i särklass mest kända sportfiskerullar – Ambassadeuren.
Och…det är här som världens största havsöring har fångats. Och det är just den, liksom den storvuxna Östersjölaxen som under sommaren stiger i ån för att leka i densamma framåt höstkanten, som lockar hit inbitna sportfiskare från hela världen.
Ån är dock inte lättfiskad, och det är heller inte lekvandrande havsöring och lax, varför vi har anlitat en av Mörrums främsta fiskeguider, som tar hand om er och visar er hur ni fiskar de bästa poolerna utifrån förutsättningarna som gäller när ni är där.
Dukat bord alltså

Program

Dag 1
Efter incheckning på Mörrum River Lodge intar vi en gemensam lunch och går igenom resans upplägg.
Därefter fiskar vi mellan 14-19 och avslutar dagen med gemensam middag kl. 20.

Dag 2
Dagen inleds med frukost och därefter guidar Stefan Karlsson er till de bästa platserna i ån för fiske efter lax och havsöring. Lunch intas ute i naturen där en kock från Restaurang Kronolaxen kommer och tillagar lunchen över öppen eld. Vi avrundar fisket vid 17 tiden och middag intas kl 18 på Mörrum River Lodge. För den som vill står nattfiske under guidning av Stefan Karlsson på schemat.

Dag 3
Dagen inleds med frukost och tiden för fisket anpassas efter tidigare natts nattfiske. Kl. 12 serveras lunch på Restaurang Kronolaxen och vi fiskar därefter fram till kl. 18. Kl. 19 serveras kvällens middag på Mörrum River Lodge, en trerätters middag inkl. 2 glas öl/vin.

Dag 4
Efter en välsmakande frukost beger vi oss ut och fiskar de sista timmarna. Resan rundas av med en gemensam lunch på Restaurang Kronolaxen. Därefter är det valfritt om man vill åka hem eller om man vill fiska vidare på egen hand.

För mer info om destinationen och fisket, eller om ni önskar skräddarsy er egen resa, kontakta oss för offert på info@fiskedestination.se