top of page

PJESKER - Sommar

Harr- och öringfiske I världsklass, med superbekvämt boende och högklassig mat – det blir inte bättre 

Broman har ordet 

Andreas, Henrik och Håkan fightar samtidigt var sin harr på över kilot i den andra båten, som ligger ett par stenkast uppströms oss på en likadan nacke som vi har ankrat på. Och jag hinner precis tänka på vilka lyckans ostar vi är, när jag ser min superpuppa försvinna i ett knappt märkbart vak. Jag lyfter spöt och känner tyngden av en riktigt stor harr som stretar emot strömmen med sin magnifika ryggfena som roder. Tio minuter senare återsätter jag en grann fisk på dryga 1,5kg. 

Det är en ljummen sommarkväll och vi befinner oss på en av dom mest svåråtkomliga sträckorna i underbara, vilda och vackra Piteälven. Vi är helt ensamma på älven här och vi upplever det som många helt säkert skulle klassa som sitt bästa harrfiske någonsin. Men här är det som vanligt. Så här bra fiske har vi nästan alltid här. 

Vårt sommarpaket på Pjesker Adventures lodge i Pjesker strax utanför Arvidsjaur, erbjuder öring- och harrfiske i absolut världsklass, med superbekvämt boende, bästa tänkbara service, svårslagen mat och dryck, och med dom bästa lokala guiderna. 

Missa inte det här! 

Fisket 

Fisket, som mestadels lämpar sig för flugfiske men som i visa fall även går bra att bedriva med spinn, lägger vi; 

- dels i några hemliga, superfina småströmmar mellan större sjöar, som hyser mycket grov harr och öring 

- dels i en avlägsen del av Piteälven, som hyser ett näst intill oslagbart bestånd av riktigt stor harr och öring.

Vi fiskar kort sagt där få andra någonsin har blött sina linor. 

Någon av dagarna tar vi dessutom en vilotur med lodgens stora grillflotte, med en guidad följebåt som tar ut oss på gädd-och abborrfiske i Pjeskersjön strax nedanför lodgen. 

 

Boendet 

Bor gör vi på pärlan Pjesker Lodge några mil utanför Arvisjaur. Nytimrade Pjesker Lodge erbjuder ett supermysigt boende i finaste tänkbara stil, med superfräsch inredning, bastu, utomhusbubbelpool, grymt sköna sängar, fulla rättigheter och sist men inte minst, ett av fjällvärldens absolut bästa kök. 

Mikael Eriksson, som äger och driver lodgen, är en av de bästa kockar vi känner till, vilket vi njuter av i form av helpension under hela vistelsen. 

En natt bor vi dessutom i tältkåta hos våra samevänner på Piteälvens strandkant, med helpension med bla grillat renkött som kvällsmat.

I paketet ingår​
  • Alla transfer på plats

  • Boende 2 nätter på Pjesker Lodge med del i dubbel eller trippelrum.

  • Boende 1 natt i tältkåta hos samerna på Piteälvens strandkant

  • Helpension

  • Allt fiske

  • Guide

Tillval

  • Flyg till och från Arvidsjaur

  • Johan Broman som resesällskap

Pris: :-

Max antal gäster, 11st.

För mer info om destinationen och fisket, eller om ni önskar skräddarsy er egen resa, kontakta oss för offert på info@fiskedestination.se

Planerade resedatum:
Släpps inom kort, kontakta oss för mer info
bottom of page