top of page

HAVSFISKE PÅ SÖRÖYA - TV INSPELNING AV FISKEDESTINATION
Följ med och fiska torsk, sej, uer och hälleflundra utanför ön Söröya 

1/11

Ett helt unikt tillfälle att hänga med Broman och hans TV-crew en vecka till Söröya för fiske och TV-inspelning av Fiskedestination

Broman har ordet 

Ledarvalens stora ryggfena dyker upp alldeles intill båten och det stora djuret sveper förbi oss sakta men bestämt, och vi håller andan. Vi har just packat ned våra kameror efter att ha fotat några nyfikna och närgångna Vikvalar, när flocken med späckhuggare dyker upp. Och det är mäktigt, så mäktigt att det är svårt att förklara. Det här måste upplevas. 

Men vi är inte här för att fota, utan för att filma norskt havsfiske för tv, och vilket fiske vi har haft under den gångna veckan. Allt från torsk på över 30kg, en rad Hälleflundror på över 150cm, och en rad mindre Hälleflundror på 7-15kg på lätt haspelutrustning på grundvattnet, massor av mellanstor sej och en hel bunt med fina havskatter samt en och en annan Uer. 

Fisket här är kort sagt helt sagolikt bra och jag tror inte att jag någonsin har hört talas om någon som har åkt härifrån missnöjd. 

Ska man havsfiska i Skandinavien, så ska man havsfiska på Söröya, så enkelt är det! 

Fisket 

Söröya måste kunna beskrivas som Skandinaviens havsfiskeparadis. 

Det är här dom största tas, och det är dom ännu större finns. 

Ett gott råd till er som fiskar vid Söröya är att variera fisket. Även stor Kveite går ibland in och jagar på mycket grunda bottnar, ibland hela vägen in på sandbottnarna längst inne I de glasklara vikarna. Att ta mindre Kveite eller mellanstor sej på en vanlig haspelutrustning är dessutom inte heller helt fel…roligare sysselsättning är faktiskt svår att finna. 

Många som kommer hit åker långväga ut på havet för att tampas med stor fisk, vilket ibland lönar sig. Men inte sällan finns drömfisken mycket närmre än vad man kan tro. Särskilt här på Söröya. 

 

Boendet 

Bor gör vi på välskötta och nyrenoverade Sörvaer Gjestehus som numer ägs och drivs av svenskarna Anders och Daniel, med hjälp av lokale Aleksander. 

Enkelt men fräsch boende vandrarhem med självhushållning, delat kök och delade duschar. Eller så bor vi i gjestehusets fräscha stugor strax intill huvudanläggningen. Här finns dessutom en liten fiskeshop, en utomhus badtunna, en bra restaurang och en välfylld bar som man försöker hålla öppna utifrån behov. Nere vid vatnet ett par minuters promenad från boendet ligger bryggan med de rediga och välutrustade aluminiumbåtarna, förvaring av fiskeprylar och flytoveraller, torkrum samt rensbord etc. Ordning och reda. Och inom ytterligare några minuters promenad når man det lokala snabbköpet. Byn omges av höga fjäll som dramatiskt dalar rätt ned i havet. Och allt ligger I princip på strandkanten ute I Sörvaer, som är den sista utposten på öns västra, ytte sida. Sörvaer på Söröya är verkligen en magisk plats. Åk hit! 

I grundpaketet ingår:
 • Flyg Oslo- Hasvik på Söröya (inkl. 23 kg incheckat bagage)

 • Boende 7 nätter i 6-bädds stuga eller 2-bädds rum

 • Transfer Hasvik- Sörvaer Gjestehus t/r

 • Fiskeguide 

 • Sängkläder

 • Slutstädning

 • Båthyra baserat på 4 pers per båt

 • Vara med "Bakom kulisserna" på TV inspelning av Fiskedestination.

 • Möjlighet till exponering i TV programmet (frivilligt)


Pris: fr. 19.900 SEK /person

Tillval:

 • Hyra av utrustning spö+rulle 800 NOK/vecka 
  flytoverall 500 NOK/vecka (måste förbokas)

 • En mindre fiskebutik finns på campen med ett noga utvalt sortiment av jiggar, tafsar m.m. (till vettiga priser)

Max antal gäster, 8 st.

För mer info om destinationen och fisket, eller om ni önskar skräddasy er egen resa, kontakta oss för offert på info@fiskedestination.se

Planerat resedatum för detta unika tillfälle:
Kommer inom kort
bottom of page