top of page

GUIDNING I STOCKHOLMS SKÄRGÅRD
Johan Broman tar med dig på en guidad fisketur i Stockholms skärgård

Broman har ordet

Sommaren har passerat och det syns inte längre folk som badar från klipporna, grillar på terrasserna eller äter och dricker gott på glasverandorna. Stugorna står tomma, havsörnarna visar sig allt oftare och sälen möter upp tidigt i fjärden utanför sundet. Det har blivit höst och Stockholms skärgård har bytt skepnad. Nöjesfältet har blivit vildmark och det är nu det roliga börjar… när vattentempen hamnar kring tio grader är både havsöringen, gäddan och abborren på hugget och det är nu det är möjligt att göra ett hattrick, dvs fånga alla tre arterna på en och samma dag. 

Fisket

På våren siktar vi på havsöring, gädda och gös och på hösten siktar vi på havsöring, gädda och abborre. Hattrick i Stockholms skärgård är ett lagarbete där det handlar om att alla fiskare ombord på båten hjälps åt att fånga de tre arterna vi har ställt in siktet på. Och det roliga med en dags Hattrick-fiske är att vi bedriver tre olika typer av fisken, på en rad olika ställen och med olika utrustningar, vilket gör dagen både rolig, spännande och lärorik. 

 

Utrustning & Säkerhet

Ombord på båten finns allt som du behöver låna för dagen, dvs fiskegrejer för samtliga typer av fisken, flytoveraller och flytvästar samt den säkerhetsutrustning som behövs för att säkerställa att vi kan fokusera på att ha det bra. Båten vi fiskar ifrån är en fantastiskt välbyggd, osänkbar Alukin 750 vid namn Aquila med all tänkbar utrustning, såsom Talon elektroniskt ankare, MinnKota Riptide elmotor, dubbla Humminbird GPS’er/ekolod samt radar, VHF och stereo mm mm.

Guide

Guide ombord på Aquila är Johan Broman som är uppvuxen i skärgården och som kan fisket här bättre än de flesta. Broman innehar samtliga nödvändiga licenser och försäkringar för att ta hand om er på allra bästa sätt (Fartygsbefäl Klass VIII, VHF-certifikat, radarcertifikat och Handhavande av snabba fartyg samt ansvarsförsäkring). 

I priset ingår:
  • Guidat fiske ombord på Aquila med Johan Broman som guide, inkl. bränsle och försäkring

  • Upphämtning och avlämning i Vaxholm, Österskär eller enl. ök. 

  • All nödvändig låneutrustning såsom fiskegrejer för samtliga typer av fisken, flytoveraller och flytvästar

  • Kaffe & bullar

  • Lunch efter ök. tex. grillkorv med tillbehör eller en pastasallad inkl. dryck.

  • Dricksvatten finns alltid ombord


Priset för ovanstående är 1855kr/person inkl. moms.
Minimi 7420kr inkl. moms för åtta timmars guidat fiske. Broman tar max sex fiskare ombord på Aquila så när det handlar om större grupper tar andra guider in på samma villkor som gäller för Bromans båt.   

Max antal gäster, 6st.

För mer info om destinationen och fisket, eller om ni önskar få en offert på en skräddarsydd resa efter era egna önskemål eller med inslag av våra rekommendationer,  kontakta oss på info@fiskedestination.se

bottom of page